Fox, squirrel, owl - Decoupage

Kan nog inte säga det nog många gånger - decoupage är så himla bra!


Jag hittade jättefina servetter på en presentbutik och började genast leta användningsområde för dem när jag kom hem. Jag plockade ihop tre saker:

• En stor gipsstjärna med två hål för värmeljus, som jag gjutit själv i gips, i en latexform jag tillverkat själv.

• En ljuslykta för värmeljus som jag också gjutit själv i gips, också den i en form av latex som jag tillverkat själv.

• En hjärtformad plåtask som jag sprayat vit.

Hur man gör decoupage finns i bloggen, använd sökfunktionen och skriv Decoupage eller scrolla igenom kategorin Cici Fixar! Samma med hur man gjuter i gips, skriv Gjuta eller Gips, och likadant med hur man tillverkar en egen gjutform i latex, skriv Latex eller Latexform eller Gjutform. Eller scrolla igenom Cici Fixar!


Stjärna, servett, penslar och decoupagelim - bara att köra igång!


Jag älskar speciellt den lilla räven ^_^Decoupage är verkligen grunden i uttrycket "klippa & klistra", som kan låta både fånigt och barnsligt, men jag tycker inte man ska underskatta decoupage och allt fint man kan göra med tekniken. Det är dessutom väldigt enkelt att börja med, det kan behövas lite övning innan man kommit in i det och får det som man vill, men det är lite tjusningen tycker jag - ibland blir det inte perfekt men väldigt fint ändå ;)
Och det är inte så kostsamt heller, en flaska decoupagelim kostar ca 99:- men räcker till väldigt, väldigt många projekt, och servetter hittar man ju överallt för en billig peng :) En mjuk pensel är att föredra och brukar finnas för under tjugan i både dagligvaruhandeln och hobbyaffärer, jag har också använt en avlagd sminkpensel ;)


Såhär såg plåtasken ut innan, sprayade den med Plasticote - en sprayfärg jag rekommenderar :)


Allt tronar nu på sina platser i hemmetKommentarer:

1 Anonym:

Hej jag har aldrig arbetet med betong men är sugen på att göra en stor betongstjärna som typ underlägg, gör du mallar som du säljer?
Ha det bra
Paula

Svar: Hej! Tyvärr säljer jag varken mallar eller formar :)
alkemisten.net

Kommentera här: