DIY - nature in a belljar

 
 
 
För att göra dessa supersöta små "belljars" med en minibit natur i, så behöver du små belljars. Dessa kan vara lite svåra att få tag på men inte omöjligt. På Etsy tex finns det lite olika former och storlekar, har du en vän som bor i Usa så har många craftstores dem och jag är övertygad om att du kan hitta dem i Sverige också, någonstanns :D Men mitt främsta tips är Etsy.
 
Gå en sväng i skogen och plocka på dig lite mossa, lavar, barkbitar, ljung, blad, blommor - ja det du vill helt enkelt ^_^ Tänk på att det ska hålla färg och form när det torkar, för det kommer det göra innuti din belljar. Bäst är om du använder sådant som redan är torkat ;) Jag använde mig bland annat av daggkåpeblommor, ljung och mossa samt olika lavar, jag gissar att den grönaste mossan kommer ändra färg och torka ihop lite, men det gör mig inget, känns som att mitt smycke byter årstid, haha ^_^ Snart är det höst där inne!
 
 
 
Du behöver också ett superlim, jag använder nästan alltid E6000 när jag limmar saker, det är ett industrilim och håller för allt! Plocka fram det du vill ha i din belljar och limma botten och fäst sedan lavar och blommor och mossa i limmet. Sedan trycker du fast glaskupan ovanpå allt och limmar till sist fast en hållare längst upp med hål, så du kan hänga den på en kedja om du vill.
 
 
 
 
 
 
Jag gjorde även en med redan torkade saker i, ljungen håller sig grön och fin och resten är blad, lav och strån :)
 
 
 
 
Såhär såg det ut på bordet under processen ^_^
 
 
 
 

Kommentarer:

1 ullis:

Wow!! Jag är helt blown away av dessa!! Så vackra! <3

Svar: Tusen tack ^_^
Cici

Kommentera här: