How to capture a dandelion

 
 
 
Dessa glaskulor med maskrosfrön i andas lugn, sprödhet och löftet om ännu en sommar. 
Jag har alltid tyckt mycket om maskrosor och absolut när de är utblommade och blivit till ulliga små bollar som lätt sprids för vinden, och att kunna bära med mig dem i en vacker glaskula - awesome!
 
 
Precis som i beskrivningen för Diy - nature in a belljar, så hänvisar jag främst till Etsy för att få tag på glaskulorna. Det är tyvärr inte det lättaste att hitta, har du en god vän eller släkting i Usa så har de många craftstores där, där man kan finna dessa och jag är som sagt övertygad om att de måste finnas någonstanns i Sverige med. Men kolla Etsy som sagt, hittar du inte exakt sådan här kulor så finns det droppformade, små flaskor mm.
 
Du behöver alltså detta, eller liknande:
 
 
 
Limma fast en välvd platta i botten om det är ett hål där, jag använder nästan alltid ett superlim som heter E6000 när jag gör saker, det funkar till allt och är extremt hållbart. Låt limmet torka. Peta ned maskrosfrön ett och ett med hjälp av en hattnål (så kallas smyckesdelen som finns här ovanpå på bilden samt på denna nedre).
 
 
 
 
 
 
Knip av hattnålen och böj in som en krok under den andra välvda plattan och fixera fast med lim. Låt torka. Peta runt inuti kulan försiktigt och flytta runt på fröna så inte alla ligger åt samma håll. Gör detta försiktigt, för fröna lossnar lätt från sin lilla ulliga fallskärm ;) När du har alla frön som du vill ha dem så limmar du fast plattan med hattnålen ovanpå kulan. Låt torka. Klart!
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är fullkomligt kär i dessa ^_^ Får man vara det i något man skapat själv? Nåväl - jag är det :D
 

Kommentarer:

1 Ylva G:

Älskar den också! Ett måste för varje maskrosbarn <3

2 Ylva G:

Älskar den också! Ett måste för varje maskrosbarn <3

Svar: Tack ^_^
Cici

3 Eva:

Helt underbar, som en älvdröm en midsommarnatt. Ska absolut försöka mig på en sådan!

Svar: Tack :) Jag absolut - do it!
Cici

4 Clara Ljunggren:

Åh så vackra!

Svar: Tack så mycket!
Cici

5 Sofia:

Vilka underbara bilder :)

Svar: Tusen tack :D
Cici

6 Jessica:

Åh va fint! Detta skall jag testa att göra :)

Svar: Ja gör det :)
Cici

7 Natali :

Underbart halsband! Tänkte försöka mig på att göra ett, hur länge håller sig blomman? Såg att du hade med lavendel också.. O vad har du för material på kedjan o hattarna, är det silverplätering eller äkta?
Tack för tips!

Svar: De torkade fröna håller nog gör alltid ;)
Cici

Kommentera här: