Gott Nytt År!

 
 
Gott Nytt År!
 
 
 
 
 
Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cicis livKommentarer (0)

Året som gått och året som kommer


Hej hej alla! 
Vill tacka för året som gått och tack till alla som läser här, alla fina kommentarer och alla som bryr sig <3 Ni är guld värd!

Hur spenderar ni nyår? Eftersom Vilde lägger sig klockan sju blir detta år likadant som förra året - hemma med god mat och mys ^_^ De har bra fyrverkerier här i stan, men det går ju liksom inte att vara ute den tiden med lillvilden, haha, så vi kommer nog ta en lång, lugn dag med bus och lek hemma, göra iordning middagen och äta efter att Vilde lagt sig. Funderar på hummersoppa och frasiga degknyten, vitlöksstekta kungsräkor med salsa på avokado, mango och tomat till det och baconlindad sparris och så körsbärscheesecake till efterrätt :D 

Om badhuset hade varit öppet så hade vi åkt och badat lite på förmiddagen, vi får se fram emot det till veckan efter istället ^_^

Har varit ett mycket bra år med många blandade känslor. Efter att Vilde föddes för tidigt hade jag mycket ångest i mig och katastroftankar och det var väldigt jobbigt att hantera eftersom jag var så otroligt glad över vårt fina barn som kommit till världen. Veckorna på prematuren tog ut sin rätt och jag sov nästan inte alls de första 3 veckorna, sedan tillkom allt annat oväntat som matning var tredje timma, sterilisering av allt före och efter matning, pumpning och amning och bärande och vyssande och sova i skift då sömn gick att få. Jag pressade bort ångest och katastroftankar och orkade inte nudda vid det, men de stunder då både Olov och Vilde sov tog det över och det kändes otroligt hemskt att må dåligt när jag var så himla lycklig. Samtidigt inväntande jag operation då de uppräckte cellförändringar och att mina cystor växt, heller inget jag ville gå runt och tänka på men något som hela tiden gnagde i bakhuvudet. Två till saker inträffade under våren och försommaren som endast kan beskrivas som elakt, tramsigt och överlag väldigt oempatiskt. Jag tänker inte ödsla många ord på det, då det är både patetiskt och illvilligt gjort och inget man bör gödsla med känslor, men självklart är det inte roligt. Jag satte ned foten, höjde rösten och stod upp för mig själv, vägrade ta mer skit, och gick vidare med både stöd och hjälp i ryggsäcken. Tack alla som hjälpte till, det var verkligen skönt att se att folk kan skilja på sanning och skitsnack när det kommer till kritan. 
Mitt i allt detta flyttade vi till Umeå, och det var bland det bästa vi gjort.
Jag tycker mycket om Strömsund och jag älskar verkligen Jämtland - det kommer aldrig förändras, men i Umeå finns det ett ton av bättre möjligheter för oss alla. Kronan på verket hade varit om resterande familj och vänner i Strömsund också bodde här, men som tur är så är det inte en lång resa med bil eller buss för att hälsa på.
Här har jag familj och vänner och som sagt - möjligheter. Samma för Olov och Vilde, i större utsträckning än vi hade haft i Strömsund på många plan.
Vi köpte inte hus, jag har länge trott att det var det jag ville, men när alla pusselbitar började falla på plats kände jag att hus och gård och djur var det sista jag ville ha just nu. Det vi strävar efter i den fulla längd det går är frihet. Att inte vara låst till något. Jag blev skuldfri försommaren 2013 och det var en otrolig känsla! Inga lån, inga skulder, inga studielån, helt jävla fantastiskt! 
Med mycket planerande och sparande och väl valda investeringar har vi sträckt föräldradagar och ledighet och kunnat vara hemma båda två med Vilde under en längre tid, några småjobb här och var som frilans på tidningen för mig samt lite annat, men det har inte tagit mycket tid från oss alls, jag jobbade tills vi flyttade och sedan har vi kunnat njuta av tiden med Vilde och spenderat den tillsammans alla tre - det har varit så värt det, tid tillsammans och frihet är mer värt för mig än pengar, huslån, billån och stress och allt annat. Vi får skaffa villa när tiden känns rätt, just nu vill vi kunna resa bort eller ta en långhelg när vi vill och liknande. Vilde är bara liten en gång, det är viktigt för mig att kunna vara med honom, allt annat kan vänta. Jag trodde aldrig att man med små medel kunde göra allt det här, men tack vare Olov har vi tillsammans lyckats med det, och jag är ödmjukt tacksam för det. Pengar behöver man för att leva, det är så, men med bra planering, bra investeringar och viljan till att ha tid istället för saker då klarar man det mesta. Vi sparar till det vi vill ha och mycket man kan göra tillsammans är gratis, bara man är påhittig och har en positiv inställning ;) Plocka blåbär och umgås med vänner och familj en solig dag bakom radhusen i Gammliaskogen tex ^_^

Efter två operationer och många, många besök på sjukhus och vårdcentral ljusnar det. Jag inväntar fortfarande svar från senaste provtagningen men det känns som att det går framåt! Jag ska få nya mediciner och den processen tar tid, men under tiden tänker jag hjälpa kroppen på traven själv. Träning är en del i det, tack vare roller derbyn har jag åter igen kommit igång bra, det märks att kroppen snabbt blir trött och att den inte är vad den en gång var, men vad gör det? Nu är nu och jag får se till att göra det bästa av det. 

2014 har haft sina upp och nedgångar, helt klart, men jag tycker att det har varit ett fantastiskt år ändå, jag har otroliga vänner som alla är mina idoler på olika sätt och vis, jag har familj och släkt som förgyller mitt liv och störst av allt - jag har mitt livs två kärlekar i Olov och Vilde och trodde aldrig att jag kunde vara så lycklig som jag är med dem. Det är helt amazing och jag tackar min lyckliga stjärna för var dag jag är med dem och längtar och ser fram emot resten av våra liv <3

Tack 2014 för allt du gav mig, nu välkomnar jag 2015 med stort leende och ljus i hjärtat.

Peace and love till er alla, må allt gå er väg. Kom ihåg att man kan alltid mer än man tror, låt ingen trycka ned dig någonsin och minns att ödmjukhet, positivitet och glädje kommer man långt med! Gott nytt år!!! 

Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cicis livKommentarer (0)

Sprutor och bollhav


Idag, något försenat, var det dags för Vildes ettårskontroll, med sprutor och allt. Det gick jättebra, han har växt och gått upp i vikt precis som han ska, han skrek precis vid nålsticket men det gick över på en gång. Vi åkte till Ica Maxi och la Vilde i vagnen och han somnade direkt, så vi passade på att handla i lugn och ro och tog tid på oss och åt lunch på fiket, sedan in på HM där jag fyndade extra lång tjocktröja och leggings och betalade med presentkort ^_^ Sen var det dags för BUSPLANETEN, hurra!

Vilde busade i bollhav och vi åkte rutschkana och guppade i hoppborgen och gick labyrint och åkte bil och mer :)
Trötta föräldrar och trött pojke kom hem vid halv fem och kraschade i soffan, Vilde la sig halv sju och han verkade inte fått feber av sprutan heller - bra!

Det är kallt ute och mycket snö, hoppas det blir lite mildare framöver. Vilde ska få två vaccinationssprutor till framöver, så vi kan åka utomlands tryggt och säkert med honom. Vet inte när det blir av, men en resa hade suttit fint just nu.. Bort från kylan och mörkret, jag behöver D-vitamin! Och tänk vad roligt att bada i ett varmt hav med Vilde, han älskar att bada! 

Jag vred mitt knä för några dagar sedan och det känns fortfarande lite men har blivit bättre, tror inte det är någon större fara som tur är :)

Planerar nyårsmenyn, vill göra något med hummer (klassiskt, jag vet) och räkor och mango och avokade - något fräscht och friskt istället för tungt kött och fet sås, tror julmaten för första gången ever har tagit ut sin rätt, haha!! Och så vill jag göra en körsbärscheesecake till efterrätt eller sweet cherry pai! :)

Bra dag - nu ska jag slappa i soffan och kolla på saker som boxern spelat in åt mig. Serier jag inväntar utöver det - Shameless, Game Of Thrones, Orange is the new black, Vikings, Big Bang theory mfl ;)
Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cicis livKommentarer (0)