En lunchtallrik hemma

 
Det blev en sen lunch idag, för en timme sedan, men den blev god! Köpte lite saker på vägen hem från dagens utflykt och slänge ihop en lunchtallrik av det;
 
Nybakat valnöt/honung/russinbröd med philadelfiaost, blandade gröna blad, kallrökt lax och groddar, och så lite plockmat bredvid, soltorkade tomater, fyllda oliver, lufttorkad skinka mm :D
 
 

Att fota en bra bild, eller flera ;)

 
När jag jobbade på olika tidningar som journalist så fotade jag även, det är praktiskt att vara både fotograf och reporter om man tex frilansar, men jag hade turen som ofta fick fota själv även på fasta tidningsjobb. Det enda som var trist var när man skulle gallra bland bilderna, oftast blir det bara en som blir publicerad och resten får aldrig synas. Det känns lite likadant när jag ska välja ut bilder till bloggen, haha, fast det bara är jag själv som sätter restriktionerna och kan ju egentligen ha hur många bilder jag vill i ett inlägg ;)
Men det blir tråkigt att se massvis med bilder på mer eller mindre samma sak, och har man turen kan man begränsa sig till en enda snygg bild som säger allt. Jag brukar dock oftast lägga upp minst två bilder, ibland fler. 
 
Bara att välja mellan fyra i princip likadana bilder är svårt ibland. En har bra ljus, en har bäst skärpa, en har en intressant vinkel och en är bara gutt-feeling-good!
Jag tar alltid massvis med bilder, vare sig det är för bloggen, för en tidning eller privat - då har jag att välja mellan, istället för att ta två bilder och när man ska lägga in dem på datorn och titta så visar det sig att ena bilden är suddig och den andra är sned. Ögonblicket är förbi och man har bara två kassa bilder kvar. Inte roligt ;)
 
 
 
Såhär kan det se ut i min bildmapp innan jag rensat ut en eller flera bra bilder, som får hamna i bloggen tillslut ^_^ Detta kan leda till lättare beslutsamhetsångest, men jag vet att minst en bild är bra ;)
 
 
Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cici fixar!, Cicis liv; • Kommentarer (0)

When Tina turned 30 years! Photobomb!

 
Idag firade vi min lillsyster i efterskott, som fyllt 30 år! Jag har bakat och fixat och ordnat och det var så roligt att duka upp allt och hänga upp färgglada papperslampor och bollar och pryda dessertbordet, men roligast var såklart att sitta i solen på filtar och äta upp allt ^_^ Solen strålade och det var varmt och skönt, snacka om att vi lyckades pricka in rätt dag för detta :D Tårtan är prydd med massa sockerblommor, det har tagit ett tag att göra allt, men det var det helt klart värt! Den är gjord på ljusa bottnar och fylld med vit chokladmousse, lemoncurdmousse och maräng. Sedan fanns det cake-on-a-stick, cake pop's, kanelsnäckor, rabarber&jordgubbspaj med hemgjord vaniljsås samt chokladdoppade jordgubbar ^_^
 
Och nu blir det bildbomb från dagen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En riktigt fin dag, som fortsätter ikväll!
Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cici fixar!, Cicis liv, Mat & Bak & Godis!; • Kommentarer (1)