Jo just ja!

Jo just ja, glömt helt att berätta; blivit erbjuden ett journalistjobb (hurra hurra hurra!!!!!) som vi syr ihop detaljerna kring nu, flytten knackar på men vi löser förhoppningsvis allt. Och imorgon ska jag börja jobba igen, inget 1 aprilskämt, for real! Jag ska vara hemma också, som tur är kan jag lösa det så, dryga ut föräldradagarna och spara dem så inte Vilde måste på dagis allt för tidigt :D Så imorgon blir det alltså jobb, senast jag jobbade var 4 november, på natten den dagen gick mitt vatten och 7 november kom Vilde, 5 veckor för tidigt.
Så nästan 5 månader sedan jag jobbade, ser fram mot det men hoppas också att det inte känns allt för jobbigt att vara från Vilde. Han är ju med sin pappa så allt är ju bra så, och jag kommer jobba hemifrån också, det blir nog bra :) Blir nog mycket jobb om kvällarna dock, så pysslet lär stryka lite på foten ;)
Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cicis livKommentarer (1)

Sockerblommor!

Hahahaha, tror ni detta tagit tid eller?!? Det är komiskt hur lång tid detta tagit. Innan bebis tog sånt här inte så överdrivet lång tid, men nu har man ju inte så mycket tid till övers att hålla på med sånt här, vill ju umgås med Vilde, gå ut på promenader med honom, hänga på BVC, hälsa på hos folk, läsa bok, ligga i pölen, mata och prata osv ^_^ Det gör mig inget, det är inte det jag skriver, snarare tvärtom :D Jag både vill och tycker om att spendera min tid med Vilde och Olov :D Men som sagt - tid till pyssel som detta är det ont om, så det här har tagit låååång tid att få ihop, och jag är osäker på om jag ens är klar, detta är till 1 tårta tänkte jag, och jag funderar ju på att ha muffins/cupcakes också... Då måste jag göra lite fler blommor ;)
Det blev liljor, som sagt, men det är helt fel färgskala... Eftersom jag började med blommorna långt innan jag satte mig och skrev ned idéer till dekorationen av lokalen, har jag hunnit ändra mig om många saker. Vi bryr oss inte så mycket i det där med rosa för tjejer och blått för killar, men visst dras man undermedvetet mot mer unisex-färger än bara lila, rosa och ceris.

Ja ja, tårtan får se tjejig ut, who cares ^_^ Jag får göra cupcakes i de andra färgerna :D
Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cici fixar!, Cicis liv, Mat & Bak & Godis!; • Kommentarer (1)

Var inte rädd

Var inte rädd att sätta ned foten om någon behandlar dig på ett sätt som du inte gillar. Jag fick höra att jag gjorde mig själv till ett offer, tog på mig offerkoftan, då jag blivit ledsen över äckligt hemska ord i mail och på nätet, skitsnack och ljug. Så ska det inte vara.

Läser dagligen historier om unga, och gamla, som mår dåligt pga näthat och skitsnack. Det är inte ok! Har man inget snällt att säga eller skriva kan man fan hålla käften! Modiga och duktiga Fanny i Umeå uppmanar till att anmäla:


Jag har själv tagit screenshoots i många år, all skit är sparat och samlat, se till att du tar bevis på sånt som skrivs. Spara mail om det kommer den vägen, eller sms osv. Anmäl ip-adresser och det varje gång det kommer någon skit. Ju mer du har desto bättre såklart. Och berätta för folk vad som händer. Ibland känns det som att det bara blir värre om man berättar, men så ska du varken känna eller tro; berätta för någon vad som händer. Näthat, mobbing och skitsnack är aldrig ok!

Det är svårt att stå upp mot mobbare och idioter, men ju fler som gör det desto färre blir mobbarna! Och försök att själv inte sänka dig till deras nivå. 
Tänk på vad du skriver när du skriver på nätet, om det är något elakt, hårda ord eller bara skitsnack - radera. Skriv det inte. Tänk det om du måste, men sprid inte hat och hemskheter :(

Försök prata om det går, om det inte leder någonstans så radera mail utan att läsa dem, samma med sms. Blockera på de ställen den funktionen finns och försök att inte bry dig, att inte ta åt dig, även om det är svårt. Fortsätter det ändå eller blir värre - berätta och anmäl, för det är inte ok!

Sedan är tjafs - tjafs. Red ut, lägg ned, gå vidare. Men, fortsätter det bara och du inte får vara ifred från skitsnack, lögner och ren mobbning och absolut hot - då anmäler du! 

Ta ingen skit, och kom ihåg - sprid kärlek ;)
Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cicis livKommentarer (0)