DIY - Bath Whip! Löddrande tvålcreme!

 
 
 
Så kallad Bath Whip - en löddrande mjuk tvålcreme som rengör skonsamt och gör huden babymjuk, är nästintill omöjlig att hitta i Sverige, jag har sökt med ljus och lykta, jag ville ha det som fyllning i mina tvålmacarons. Eftersom jag tänker som så, att om jag inte hittar det jag söker, eller det är för dyrt, eller verkar roligt att göra - så försöker jag oftast tillverka det själv. Och bath whip behöver inte vara supersvårt att göra, det tar däremot tid och lite tålamod. Jag delar med mig av två olika recept och tillvägagångssätt, det första blir helt klart bäst - bath whippen blir som marängfrosting och är alldelens len och fin! Detta recept tar tid, närmare bestämt 4 veckor innan det är klart att vispas fluffigt och fint.
Det andra receptet är lättare, blir inte riktigt samma fina lena konsistens, men är inte dåligt för det, och är kanske något som är bäst för en supernybörjare eller om man inte vill hålla på så mycket ;)
 
Här är det första:
 
 
 
 
Och här hittar du det andra receptet, det som är lite lättare :D
 
 
Jag fyllde mitt bath whip på burkar :D
Ska göra etiketter till dem och färga lite och tillsätta doft (det kan du göra när du vispar upp det eller efter).
 
 
 
 
Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cici fixar!, Cicis liv, Tvål, hudvård och dusch; • Taggar: bath whip, foaming; • Kommentarer (2)

Good old hederlig


Hey hey hey there, you handsome son of a gun! Good old hederlig köttfärslimpa med bacon blev det till middag igår, var längesen och daaaamn så gott det är! Nu börjar morgonen, väntar på att lillvilden ska vakna så blir det frukost och morgonbus och lite kaffe för mig, sedan på med lite musik från Lejonkungen - min och Vildes favorit ^_^ Sedan på med ytterkläder och barnvagnen till busshållplatsen och ta bussen in till stan för att hämta Nina på busstationen (mycket buss!)! Wooohooo!

Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cicis liv, Mat & Bak & Godis!; • Kommentarer (0)

Låt oss resa iväg!


Såg precis denna bild och text på Facebook:Svar: ja!
Nu är det riktigt höstruskigt ute och jag fryser hela tiden, även inomhus. Jag gillar växlingarna mellan årstiderna, men jag föredrar helt klart värme och sol och bad och stränder och grönskande berg och djungel!

Har redan skrivit det nog bra i detta inlägg, så vill ni och orkar ni läsa mina tankar så läs här:
http://alkemisten.net/2014/march/resan.html


Jag ser verkligen fram mot att ta med Vilde på resa till andra länder, kommer bli så roligt! Att åka utomlands utan honom skulle nog kännas konstigt, jag skulle för det första sakna ihjäl mig efter honom, men även känna att jag missade en del av upplevelsen i ett land om jag inte kunde dela det med honom. Han är för liten än så länge för att riktigt kunna förstå och uppleva saker känns det som, men om ett år eller så, då är det lite annorlunda :D Tänk så roligt att visa honom aporna i Monkey Forest i Ubud på Bali, eller att ta med honom till Gili, där han är gjord ^_^ Åka tvärs över stora havet till USA och hälsa på hans kusiner och släkt där, stå vid Hover dam och känna hur det pirrar i magen när man tittar över kanten, förundras över Grand Canyon och hälsa på cowboys i Texas. Eller se beduiner i Egypten vid pyramiderna och hälsa på Kalle i Madrid!
Ja....det finns mycket vi kan göra och se tillsammans, och jag kan knappt vänta tills det är dags! 

Nu ska jag återgå till min torsdagskväll med täcke i soffan, serier på teven och luta mig mot min Olov och låta höstrusket och blåsten vina utanför fönstret ^_^

Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cicis livKommentarer (0)