DIY - Bath Whip! Löddrande tvålcreme!

 
 
 
Så kallad Bath Whip - en löddrande mjuk tvålcreme som rengör skonsamt och gör huden babymjuk, är nästintill omöjlig att hitta i Sverige, jag har sökt med ljus och lykta, jag ville ha det som fyllning i mina tvålmacarons. Eftersom jag tänker som så, att om jag inte hittar det jag söker, eller det är för dyrt, eller verkar roligt att göra - så försöker jag oftast tillverka det själv. Och bath whip behöver inte vara supersvårt att göra, det tar däremot tid och lite tålamod. Jag delar med mig av två olika recept och tillvägagångssätt, det första blir helt klart bäst - bath whippen blir som marängfrosting och är alldelens len och fin! Detta recept tar tid, närmare bestämt 4 veckor innan det är klart att vispas fluffigt och fint.
Det andra receptet är lättare, blir inte riktigt samma fina lena konsistens, men är inte dåligt för det, och är kanske något som är bäst för en supernybörjare eller om man inte vill hålla på så mycket ;)
 
Här är det första:
 
 
 
 
Och här hittar du det andra receptet, det som är lite lättare :D
 
 
Jag fyllde mitt bath whip på burkar :D
Ska göra etiketter till dem och färga lite och tillsätta doft (det kan du göra när du vispar upp det eller efter).
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Susanne:

Men hur vet man hur mycket av allt som skall tillsättas?

Svar: Om du inte tillverkat vål från grunden innan så är ett tips att "plugga" in lite sånt, sedan berättar de i videon hur man gör och hur mycket av allt ;) Jag har en länk i bloggen om hur man tillverkar egen kallrörd tvål, kolla under kategorin "Tvål, hudvård och dusch!" så hittar du mer där :)
Cici

2 emm:

hej jag tänkte du skrev att de berättar i videon hur mycket det ska vara av allt? det enda jag hör dem säga är vad de har i men tyvärr inte hur mycket det ska vara av varje..

Svar: Hmm, det har du nog rätt i, jag har kört på den andel jag använder när jag gör kallrörd tvål, gick nog bara av farten :-/ det finns ett recept i min tvålkategori :)
Cici

Kommentera här: