DIY - caketoppers!

 
 
 
En av mina bästa vänner, Kikki, har en dotter som heter Vilja och hon fyller alldeles snart hela 3 år!
Jag har pysslat ihop lite caketoppers som ska pryda de cupcakes jag tänkte baka till hennes kalas, det är inte svårt och man måste inte ha en Silhouette Cameo för att göra det själv hemma. Nu har ju jag en Silhouette Cameo (skärmaskin) så jag använde såklart den, för att skära ut cirklarna, men det går alltså utmärkt att göra detta utan en skärmaskin, man kan klippa för hand.
 
Jag började med att dra upp cirklar i samma storlek i ett bildhanterings och redigeringsprogram (använder mest Stylepix Hornil, Silhouette Studio och Photoshop) och sedan fyllde jag i cirklarna med olika mönster (mönster = pattern, finns i de flesta bildhanterings och redigeringsprogram, går att ta hem nya fina roliga mönster, sök på free pattern på google). Efter det gjorde jag en cirkel innuti cirkeln med en ljusare, solid färg och skrev sedan Viljas namn i några, 3 i några och lite söta figurer i några. Klart!
 
Skrev ut på lite hårdare papper, skar ut med min maskin (alternativ - klipp för hand ut cirklarna) och sedan limmade jag fast tandpetare på baksidan, kan starkt rekomendera Panduros Quick Glue - det är awesome och torkar superfort!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Double chocolate cupcakes with strawberry frosting!

 
Underbara chokladcupcakes med massor av chokladsmak, samt bitar av choklad i, toppade med ljuvlig strawberryfrosting i form av mjuk jordgubbsmousse!
 
 
 
 

12 cupcakes

5 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl socker
85 g smält smör
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
3 dl mjölk
4 msk kakao
100 g chokladknappar (chocolate chips)

Sätt ugnen på 200°C. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat samt chokladknapparna i en bunke. Vispa samman ägg, mjölk och socker i en annan bunke. Tillsätt sedan det smälta smöret och vispa ytterligare. Häll de torra ingredienserna med chokladknapparna i, i äggsmeten och blanda varsamt ihop allt till en trögflytande smet. Fördela smeten med hjälp av två matskedar i pappersformar eller i smord muffinplåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min, känn med sticka att de är torra. 

 

 
 

Jordgubbsmousse

200 gram jordgubbar (frysta går bra)
0,75 dl socker
4 blad gelatin
2,5 dl vispgrädde
 
Lägg gelatinet i blöt i ca 5 minuter. Koka upp jordgubbar och socker och låt det puttra i ca 3 minuter. Ta kastrullen från plattan och mixa jordgubbarna till en slät puré, smält gelatinet i den varma purén och låt sedan svalna så gott som helt i kylen. Vispa grädden och vänd ner den kylda jordgubbspurén i vispgrädde och låt sedan moussen stelna i kylen i ca 2 timmar innan du spritsar den på dina chokladmuffins. Dina muffins måste vara kalla innan du spritsar, annars smälter moussen på dem ;)
Dekorera med sockerblommor, avklippta papperssugrör och sockerpärlor. Jag smälte även lite ljus choklad och ringlade över på toppen :D
 
 
 
 
 
 
 

Sneak-peak på ljuvliga cupcakes!

 
Äntligen har jag kommit mig för att föra över massa bilder från kameran till datorn, nu måste jag bara gå igenom dem och välja ut de som blev bäst, och sedan redigera ljus och så. Här är en av bilderna, fler och tillhörande recept kommer så snart jag har tid att gå igenom alla bilder ^_^