Hett och räkigt


Sen middag som vanligt, men god :) Het asiatisk morotssoppa och två toast med avokado och räkor och röra gjord på turkisk yoghurt, hackad rödlök och röd rom - awesome! Brödet kunde väl vara av bättre, nyttigare sort, but who cares ;)
Down the rabbit hole! DIY - väggdekor

 
 
 
 
 
Jag har länge funderat på att sätta något på dörren in till mitt pysselrum, men inte riktigt kommit på exakt vad jag skulle vilja ha. Slökollade runt på Pinterest och hittade texten Down the rabbit hole, från Alice i underlandet, jag är ett stort fan av Alice in Wonderland och gillade direkt texten och tänkte att den blir bra på dörren; det är oftast ett stort kaos i mitt pysselrum för det otränade ögat, haha, det vill säga allas ögon förutom mina ;) Det är mycket saker inne i pysselrummet och jag har oftast flera projekt på gång samtidigt, men jag vet vart allt är och är som mest kreativ när jag begrava mig inne i rummet med alla saker ^_^
Så texten var given, men den kändes lite "naken" bara så som den var, så jag gjorde en fin ram till den. Har en svart spegel i min klädkammare som ser nästan exakt ut som denna ram, och den älskar jag, så sagt och gjort - en fin ram till texten.
 
Jag ville inte att ramen och texten skulle vara för futtigt, så jag drog upp måtten på ca en halvmeter hög för ramen. Min maskin skär max 30 cm på bredden, men egentligen hur långt som helst på längden om man inte använder skärmattan utan matar in vinylen utan matta i maskinen. Jag är inte så superbra på att skära utan matta dock, ibland rullar vinylen på bommen i maskinen och det skärs ut snett. Jag ville inte riskera det, så jag valde att ändå använda skärmattan, den mäter 30x30 cm stor. För att kunna skära ut något så stort som ramen så var jag tvungen att dela upp den i olika bitar:
 
 
 
 
 
Jag satte röda markeringar vid slutet av mattan, där bilden gick utanför, så jag kunde skära ut en del av ramen och sedan flytta bilden på skärmattan och skära ut nästa osv osv.
 
Sedan la jag upp designen för texten och mätte den så att den skulle passa innuti ramen:
 
 
 
 
Såhär såg den ut när den var utskuren i svart väggvinyl i de olika delarna:
 
 
 
 
Satte upp med transfertape (längst ned i inlägget kommer två länkar; en om hur man monterar med transfertape och en om maskinen som jag använder mig av för att designa och skära ut - Silhouette Cameo) på dörren, fick måtta lite och kolla av så alla delar passade ihop, det gick över förväntan bra ^_^
 
 
 
 
 
Resultatet blev himla bra :D Skulle nästan velat haft ramen och texten ännu större, men jag är nöjd med slutresultatet vilket som ;)
 
 
Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cici fixar!, Cicis liv; • Taggar: DIY Väggdekor, Silhouette Cameo, väggdekal, väggdekor; • Kommentarer (0)

Chocolate chip cookies with chunky peanutbutter!


Lite kakor till påsk, dessa är enkla men blev sjukt goda!

Receptet gäller för 50 st

Ingredienser

  • 200 g Smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 12 dl vetemjöl
  • 5 msk jordnötssmör med bitar av jordnötter
  • 2 dl chokladknappar 

Gör så här:

Arbeta ihop alla ingredienserna förutom jordnötssmöret och chokladknapparna, i en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 175°.

När degen är klar i kylen - arbeta i jordnötssmöret och chokladknapparna med händerna. Arbeta inte degen för mycket.

Rulla små bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 - 15 min.


Klart! Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cicis liv, Mat & Bak & Godis!; • Kommentarer (0)