Min andra mors dag


Firat mors dag för andra gången i mitt liv, dagen har bestått av blommor och tårta, vackert väder och utomhusbus, besök hos Vildes farmor i solen och god middag hemma <3 Nu är det kväll och jag och Olov ska kolla på teve och mysa i soffan så fort han kommer från affären, min förkylning har tagit omtag och snällOlov köper nässpray mm åt mig :)
Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cicis livKommentarer (0)

Måla ett bord med Annie Sloan chalkpaint och schablon!

 I Vildes rum har vi ett svart bord från Ikea, från serien som heter Lack. Lite tråkigt bord och svart, det passar inte riktigt in, hans rum är färgglatt och vid sänghörnan går det mesta i vitt, blått och grönt. Jag har ju blivit utvald att testa och skriva om Annie Sloan chalkpaint, och detta skulle vara ett toppenprojekt för just det!
 
Såhär såg bordet ut innan (det har dessutom varit en bit vaxduk limmat på bordet som jag slet bort)
 
 
 
 
 
Jag målade bordet med Old white, det första lagret färg tog knappt 20 minuter att torka, under tiden designade jag en schablon. Schablonen gjorde jag själv i programmet Silhouette Studio, och den blev såhär:
 
 
 
 
Jag skar ut texten i väggvinyl med min Silhouette Cameo (i min kategori Silhouette Cameo kan du läsa mer om vad det är för maskin och hur jag går tillväga när jag skär ut tryck och schabloner i vinyl med den) och rensade bort bokstäverna så det blev som en schablon. När det var klart hade som sagt första lagret färg på bordet torkat och såg ut såhär:
 
 
 
Jag målade ett lager till och det räckte, färgen är väldigt täckande, man får ut ca 13 kvm av 1 liter färg!
 
Jag fäste sedan schablonen på bordet (efter att det torkat helt såklart), vinylens baksida är självhäftande och enkel att fästa på bordet:
 
 
 
 
Målade sedan över schablonen med Louis Blue:
 
 
 
 
 
 
Jag lät färgen torka helt och rev sedan bort vinylen och rensade bort småbitar ur bokstäver mm:
 
 
 
 
Jag tog sedan en mjuk svamp och fuktade den lätt med vatten och drog den fram och tillbaka över hela bordsytan, detta för att få den blå texten att smälta in bättre i det vita underlaget, samt för att få en lite mer rustik, "vintage"-känsla på det hela. Inget måste om man inte vill. Jag ville inte sandpappra, som är väldigt populärt med denna färgen, för att få fram snygga slitningar och mer åt shabby chic hållet, jag var rädd att jag skulle sandpappra för mycket och för djupt och sedan är inte riktigt den stilen min stil ;) Så ja, en fuktig, mjuk svamp dög bra och det blev (som tur va, pheeeew) det resultat jag ville ha :D
 
 
 
 
 
Efter att allt torkat helt (går väldigt fort som sagt) så vaxade jag bordet med clear vax, för att få en mer hållbar yta. Det går även att polera upp vaxet sedan, om man vill ha ytan mer blank, jag kommer inte att göra det då jag föredrar den matta looken.
 
 
 
 
 
Färdigt resultat:
 
 
 
 
 
Enkelt, roligt, icke tidskrävande - passar mig perfekt!
Den här färgen kommer att användas till måmga olika, roliga projekt här hemma, helt klart!
 
 
 
 
Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Annie Sloan chalkpaint, Cici fixar!, Cicis liv; • Taggar: Silhouette Cameo, annie sloan chalkpaint; • Kommentarer (0)

Cici testar Annie Sloan chalkpaint!

 
Fick en jätterolig förfrågan för några dagar sedan, om jag skulle vara intresserad av att testa och skriva lite om Annie Sloan chalkpaint. Självklart tackade jag ja! Har länge velat testa färgen och bara hört massa positivt om den! Ett par dagar senare kom en stor låda på posten full med färg och vax och bok och pensel och ett personligt brev från Sarah James Larsson på Storegården :D
 
 
 


En stor burk Old white och några färgprover, en pensel samt Annie Sloans egna inspirationsbok samt en färgkarta:
 
 
 


 
 
 
 


Har massvis med idéer vad jag vill göra, har redan påbörjat fyra projekt, haha, varav ett är färdigt och kommer i bloggen.
 
Alla projekt kommer ligga under kategorin Annie Sloan chalkpaint, så där kan ni kika om ni vill se vad som växer fram av denna underbara färg!
 
 

Så hur kommer det sig att alla är så glada för Chalk Paint™ och vad är det som är så speciellt med denna färg?

Den är superenkelt att använda

 • Inget (eller nästan inget) behov av att slipa ytan – börja måla direkt!
 • Färgen torkar på 30-40 minuter per lager i normal rumstemperatur (med normal fuktighet), så du slipper tråkiga, tidskrävande övermålningstorktid.
 • Du kan göra färdigt ditt projekt på bara några timmar.

Användningsområden

 • Det är den BÄSTA färgen på marknaden för att dekorationsmåla möbler med.
 • Färgen kan användas på alla möjliga ytor – trä, metall, betong, mm.
 • Måla på väggar för en mjuk matt effekt eller vaxa för en polerat-gips effekt.
 • Måla på golv – färgen täcker fantastiskt bra och torkar snabbt (golvet avslutas med golvlack).
 • Målarfärg kan tillämpas på inre eller yttre ytor och inredning.

Teknik

 • Chalk Paint™ innehåller äkta pigment, som ger en djup känsla. När ytan är torr är den supermatt.
 • Avsluta med mjukt vax för en hållbar yta – bestäm själv om du vill polera den blank eller låta den vara matt.
 • Använd bara en färg eller flera färger i lager.
 • Distress (”slita” med sandpapper) och använd mjukt vax som avslutning för att skapa en gammaldags patina.
 • Kan användas utspätt med vatten för att måla ett genomskinligt lager som visar träts ådringar.
 • Du kan använda den som en impasto – låt färgen stå utan lock och låt den tjockna – för att skapa flera dekorativa effekter.
 • Den innehåller mycket lite svartpigment, som gör att det går att blanda olika nyanser för att få fram alldeles egna kulörer.
 
 
Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Annie Sloan chalkpaint, Cici fixar!, Cicis liv; • Taggar: annie sloan chalkpaintKommentarer (0)