DIY - Pumpa till halloween!

Lagom till Halloween gav jag mig på att göra egna pumpor. Min första tanke var att köpa riktiga pumpor i olika storlekar ich måla och glittra, men det hade blivit en onödigt dyr historia, så jag gjorde egna i papier-maché istället, allt det krävde var tid och materialet hade jag liggandes hemma!


Du behöver:
Ballonger (helt vanliga, jag tog några som blivit över från ett kalas)
Snöre
Trälim
Vatten
Tidningar

Om du vill dekorera dem kan du tex måla dem, limma på glitter, ögon, klistermärken osv osv - låt fantasin bestämma!


Börja med att blåsa upp ballonger och vira snöre runt dem så de får en pumpaliknande form. Kom ihåg att pumpor inte är perfekta, så det behöver inte dina vara heller. De kan bli lite sneda och konstiga - precis som i naturen ;)

När du gjort så många pumpor som du vill ha kan du lägga dem åt sidan en stund och börja riva/klippa tidningspapper i mindre remsor samt blanda vatten och trälim. Ungefär hälften-hälften på lim och vatten.

Doppa remsorna i limblandningen och lägg på ballongerna, fortsätt tills du täckt hela ballongen, gärna två lager. Låt sedan torka tills de är helt torra.

När pumporna har torkat helt kan du börja måla dem och dekorera dem! Släpp loss fantasin och gör som du vill!

Vi har precis börjat göra om i vår hall, de nya färgerna är vitt, guld och mörkblått, så jag utgick från de färgerna när jag målade och dekorerade mina pumpor. Olov gjorde en mer klassisk variant av pumpor ^_^

Kommentarer:

1 Cissi:

Supersuperfina pumpor, underbart sätt att göra dom på!
10 poäng av 10 🤗

Svar: Tusen tack :)
Cici

2 mittlivkreativ.se:

Så fina de blev!

Svar: Tack :)
alkemisten.net

3 Felicia:

vilket grymt tips

Svar: Tack :)
alkemisten.net

4 Tess:

Så snyggt! :D

Svar: Tack :D
alkemisten.net

Kommentera här: