Moln och pratbubbla!

Jag älskar Flying Tiger, de har så mycket fint och jag vill alltid köpa massor, haha ^_^ Idag slutade Olov lite tidigare, så vi hann iväg på Avion och handla vantar åt Vilde, umgås lite bara vi två och så klart gick vi på Flying Tiger! Jag köpte en pratbubbla som går att skriva på med tavelkritor, två molnhyllor och så den fina slingan med glödlampor!
Blev fint vid Vildes läshörna :)


.

Framtiden

Ni vet när man har tusen idéer och planer, man längtar och hoppas och planerar lite pö om pö? Så känns det för mig just nu! En del saker är i luften så att säga, jag går runt och väntar på besked från olika människor, väldigt osäker på vad beskeden kommer vara. Vill planera och frossa i framtidsplaner, men innan jag vet besked är det nästan omöjligt att planera något alls ^_^ Aningens frustrerande, att vänta på saker är inte min starka sida.

Jag längtar efter jul, det är absolut inte för tidigt för julplanering, haha :) Min jullängtan börjar oftast redan i augusti varje år, jag börjar inte julpyssla fören tidigast i oktober oftast, men i år kunde jag inte hålla mig! Så jul är också något jag går och längtar efter och planerar, vi kommer befinna oss i Umeå i år som det ser ut, det känns skönt och utan stress. Att fira i Strömsund är såklart optimalt, eftersom mycket släkt finns där och det känns "som förr", men nu bor ju både jag och Tina i Umeå och har våra egna familjer här, och det blir jul vartannat år i Umeå. Just i år känns det skönt att vi blir här, det har varit mycket ett tag, för oss alla.

Vi pratar hus och tittar på hus, vi har pratat hus länge nu, över ett halvår, och jag förälskar mig i varje hus jag tittar på hahaha :) Varje nytt hus känns "perfekt!", tills jag tittar på ett annat - då är det perfekt! Hur ska jag någonsin kunna välja och bestämma mig?? Och så blir ju frågan; vart? Jag vill gärna bo med skogen inpå knuten, inte överdrivet mycket folk i närheten och gärna en stor gård med utrymme för eventuella djur, gärna några extra byggnader på tomten - gäststuga hade varit nice, kontor/skaparstuga hade varit ännu mer nice!
Samtidigt vill jag ha nära till stan, enkelheten i att ha "alla" affärer fem minuter bort är något jag trivsamt vant mig vid, även om jag numera sällan är på stan. Men - jag kan om jag vill, och det gillar jag. Vi har tittat på Sävar, Täfteå, Obbola, Holmsund osv, och det är bedårande vackert, småbykänsla och skog och lugnt - samtidigt är det 1-2 mil från stan, ibland längre. Inte hela världen, inte så långt egentligen, går bussar hela tiden. När jag bodde i Strömsund var det 10 mil till stan (Östersund) och det är ju inget man åker hur som helst närsomhelst, haha, oftast planerade man in massa saker på ett stadsbesök. Man storhandlar på Willys eller Ica Maxi, skyndar igenom mest alla klädaffärer, kollar in second hand och loppisar och letar skor och allt annat man kan komma på, bunkrar upp och försöker hinna med så mycket som möjligt innan man måste åka hem igen. Jag är väldigt glad att jag slipper det där numera, hahaha, så jämför jag 10 mil med 2 mil så är det ju inte så farligt ;)
Ett hus närmare stan, tex där vi bor just nu och i närheten, går såklart att få tag på med lite tur och lite mer pengar, det är fina lägen här och ändå nära till tex Gammliaskogen, ca 3-5 km till stan och nära till vänner och familj. Men, då måste man bo nära andra människor, svårt att ha djur och inte mycket tomt och utrymme.

Så det är frågan vad som blir bäst. Jag är inte helt en stadsmänniska, jag är mest en skogstjej, men jag gillar möjligheterna och enkelheten med stan. Dock känns det som att skogen och möjligheten till lite mindre by lockar mer. Något husköp blir det nog ändå inte än på ett långt tag - jag måste först sluta förälska mig i varenda hus och vilja flytta in på sekunden, haha, och vi måste ta beslutet om vart vi vill bo, hur är skolorna för Vilde, vad förväntar vi oss av huset osv. Att köpa hus känns inte som ett impulsivbeslut, haha :)
Jag vill inte ha ett renoveringsobjekt, men jag vill gärna fixa lite saker själv. Jag vill ha nära till skogen men inte superlångt till stan. Jag vill ha ett stort hus men inte för stort. Jag vill ha garage och gärna någon/några fler byggnader samt stor tomt, grannar men inte för nära.

Jag vill alltså praktiskt taget ha mitt barndomshem i Ulriksfors, haha, fast jag vill inte bo i Strömsund. Det vill jag nog tyvärr aldrig mer göra, glad att jag växte upp där, men beslutet att bo här i Umeå är ett av mina bästa beslut någonsin <3


Ja, massa tankar som sagt, vi får se hur det blir med allt ^_^


.

Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cicis livKommentarer (0)

Halloweenkrans nummer 2!

.
En till halloweenkrans färdig!
Gjort allt från grunden med tjock ståltråd, tyll, frigolitboll och pärlor :)

.

Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cici fixar!, Cicis liv; • Kommentarer (0)