Semester!

Wiiihooooo, semester! 

.

Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cicis liv, Resa!; • Kommentarer (0)

Semester med matchande tröjor!

 

Har tryckt tröjor till semestern, haha ^_^ 

Glittrig htv på svart bakgrund, glittrar otroligt mycket mer i verkligheten, svårt att fånga på bild ;)
Varsin monogramtröja och en extra med text till Vilde :)
 
Sådär fånigt roligt matchande till semestern ^_^ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cici fixar!, Cicis liv, Resa!; • Kommentarer (1)

Pirr i magen och frihet

 
 
 
 
 
 
Vaknar varje dag med lite pirr i magen på grund av - egen företagare ^_^
 
Det var en dröm så länge, tills jag bestämde mig. Allt började mycket tidigare än den 13 januari 2017, det började redan 2015, momsregistrerad hobbyverksamhet som sakta växte sig större. Jag ville ge det hela tid, ville inte slänga mig huvudstupa in i något som kanske sedan krashade och brann efter några månader. Jag ville att det skulle bli hållbart, jag ville ha en god grund att stå på.
Jag byggde upp webshopen, gick seminarium och läste på, skaffade mig information och fakta, produkttestade i långa rader och införskaffade licenser som behövdes.
Det fick ta sin tid som sagt, mycket arbete som skett "bakom kulisserna" som var nödvändigt, i två år.
Jag lärde mig massor, jag körde på och testade mig fram. 2017 skulle hobbyverksamheten bli ett företag, jag skulle bli egen företagare med F-skatt ovanpå min tidigare registrering, det kändes mer på riktigt nu även om det såklart varit på riktigt innan också, men då var det en mycket mindre verksamhet, en hobbyverksamhet.
13 januari kom brevet på posten, "Välkommen som företagare" och jag jublade ^_^
Vi firade med god middag och det kändes så sjukt roligt! Det här var mitt jobb nu, min hobby var äntligen mitt arbete lite mer på riktigt! Två år var inte för lång tid för att skapa detta, det var bra att arbeta upp det,
att verkligen lära mig saker ordentligt, testa, ordna, fixa, så att allt var klart och good to go så att säga :D Jag har gjort det utan vare sig lån eller bidrag, jag ville se till att jag inte var beroende av starta-eget-bidrag för att kunna göra det, mest för att jag läst en hel del om företag som drar igång på bidrag och när bidragen tar slut (man får max ha det i 6 månader) så tar det, tyvärr, inte lång tid innan företaget också når ett slut. Kalla mig överdrivet rädd eller försiktig, men jag ville ha ett företag som kunde bära sig själv från start utan bidrag. Det var jätteläskigt, absolut, och jag kollade upp möjligheten för starta-eget-birdag och en del saker föll på teknikaliteter, så ja, det blev utan lån eller bidrag. Det betyder inte att det är fel att starta med, jag valde att göra det utan och alla väljer olika av olika skäl.
 
Nog om det, jag är vilket som väldigt glad varje dag att detta nu är mitt arbete och jag trivs i det. Jag trivs även att prata mer om det, förr höll jag det lägre eftersom jag inte ville tuta i hornet för tidigt, om det inte blev något av med det så att säga. Visst ville jag många gånger men höll det lite on the down low, de som behövde veta visste ju och personer som inte behövde veta saker om mitt liv eller om mig fick anta saker bäst de ville, framtiden skulle ändå utvisa hur det gick tänkte jag :D
Och här är jag nu, visserligen knappa 5 månader in, men med två år redan bakom mig och en viss trygghet i att det faktiskt funkar, att det går bra och att det är som jag vill ha det.
 
Det ger mig kanske inte miljoner på banken, hahaha, men det ger mig något mycket viktigare än det - frihet. Frihet att kunna spendera min tid som jag vill, att styra själv. Visst är det mycket arbete med ett förtag, ingen skulle säga något annat, men jag kan pyttsa upp min arbetsdag så som jag själv vill - det är upp till mig. Vilde är hemma mycket från förskolan och vi kan hitta på massa roligt tillsammans, ibland går han max 2-3 dagar på en vecka och resten av tiden är vi tillsammans och gör saker. Om jag är väldigt trött någon dag pga min sjukdom så kan jag ge mig tid att vila eller ta det lugnt. Och det bästa av det är ju att jag jobbar med något jag älskar - att skapa!
 
Och under tiden har jag lärt mig massa nytt och uppdaterat gamla kunskaper från "förr i tiden", bland annat grafisk design! Att få möjligheten att arbeta med så mycket fint och roligt, att sätta ihop nya designs eller använda färdiga och lägga till, dra ifrån - skapa - det är superroligt!
Ett inlägg om just sånt funderade jag på att skriva ihop, just för att många kanske inte riktigt vet/kan skillnaden på rättigheter till designs, med kommersiella licenser, copyright, OAW osv osv - det är en djungel så det är lättföreståeligt att man inte har koll ^_^ Jag skapar en del själv och har licenser på annat, att sälja som mitt, orört eller förändrat. Alla förstår inte det där, men man får som sagt ha överseende - det är inte alltid lätt ;) 
 
Imorgon startar en ny arbetsdag och jag ser fram mot den, det gör mig glad ^_^
 
Följ era drömmar, ge inte upp, ge det tid!
 
 
Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cicis livKommentarer (0)