Tips om du åker förbi Strömsund!

Min gamla hemby Strömsund rymmer inte mer än tre kaféer, vilket msn skulle kunna tro är två för många på ett sådant litet ställe, men det är det inte ^_^

Varje ställe har sin charm!
En personlig favorit är Café Tomten, detta kafé har jag tipsat om i många år nu och kommer nog fortsätta tipsa om det! Det ligger på hembygdsgården, precis vid vattnet med vacker utsikt och man slipper damm från närliggande väg. 
Sedan har vi min andra favorit - Jordemors! Där finns det gaaaalet goda cheesecakes, mjukglass, praliner, lunchalternativ och en hel butik med massa fint - du lär bli kvar en stund där ;) Så drivs det ju också av min bästa vän Johanna och hennes mor och bror!
Ica's café, kanske inte låter så roligt men det är riktigt, riktigt bra! Konditorer som utbildats i just det de gör, personal som har åratal bakom sig och som verkligen kan det de gör - det resulterar i goda bakverk, luncher och mer! Om man inte har något emot vägen som går utanför så har de en stor uteplats att sitta på, och rätt så nyrenoverat inomhus :)
Jag saknar gamla Sagacaféet, det var synd att de stängde, men så kan det vara.

Det var mina "årliga" kafétips om ni åker förbi/till Strömsund, och är ni ändå där och fikar finns det massa fint att se och göra ^_^

Låter det som att jag längtar dit? Ja, haha, det måste nog bli en liten trip dit, frågan är bara när. 5 eller 23 augusti ligger närmast till hands just nu med semesterschemat, så vi får väl se :) 

Kommentera här: