Unicorn Ice Cream - Vanilla Lemon!

Det här receptet har jag använt mig av i flera års tid, det finns redan i bloggen men jag tänkte att det var dags för en uppdaterad version ^_^

Grundreceptet är endast två ingredienser (!!), eller tre om man ska vara stingslig ;)

Sötad kondenserad mjölk är det ena och grädde det andra, sedan tillsätter jag oftast en vanlijstång oavsett vilken annan smak jag ska ha, det blir helt enkelt godare med vanilj i.

För att göra 2 liter glass behöver du:

1 liter grädde

2 burkar sötad kondenserad mjölk

1 vaniljstång

Jag ville ha lite smak på glassen så jag tillsatte citronsmak i form av essens som jag köpte i Italien, men självklart kan man blanda i vad man vill! När jag gör glassen brukar jag halvera receptet och göra två olika smaker, senast blev det rocky road av den ena och jordgubbsglas med bitar av jordgubb av den andra. Det går verkligen att variera hur man vill med grundsmeten!

Och vill man inte göra 2 liter på en gång kan man halvera grundreceptet rakt av, så får man 1 liter glass ;)

I vilket fall; blanda grädden och den kondenserade mjölken i en bunke och rör med elvisp tills det bildas toppar i smeten, skrapa ut vaniljen ur vaniljstången och tillsätt i smeten och rör lite till så vaniljen blandas.

Här kan du vara färdig om du vill, du får då en väldigt krämig och mjuk och god vaniljglass!

Vill du tillsätta smak eller annat så rör du ned det i smeten och smakar av så du vet att det blandats bra. Vill du göra "Unicorn Ice Cream" så delar du upp smeten i fem skålar och lämnar ca 7 dl i bunken.

Färga smeten i de fem skålarna, jag använde gelfärger (finns oftast på bakavdelningen på de flesta matvaruaffärer) och rör ordentligt med en sked så det blandas bra.

Jag brukar använda en gammal glassförpackning jag har hemma eller någon annan bra förpackning att förvara den färdiga glassen i. Klicka i av den ofärgade, vita smeten i botten på förpackningen så det täcker hela botten, klicka sedan med en tesked ut färgerna lite här och var ovanpå den vita smeten, använd sedan en sked för att göra zickzackmönster"av färgerna:

Lägg på ett till vitt lager och klicka ut färger och blanda, fortsätt så tills du fyllt hela förpackningen, sedan kan du strö lite strössel på om du vill, på med plastfolie och in i frysen i 4-6 timmar, sedan är det färdigt!!

Låt glassen stå lite och bli mjuk innan du serverar, det blir mycket enklare då ;)

Sedan är det bara att njuta!

Kommentarer:

1 Anonym:

Ser otroligt häftig ut!

Svar: Tack så mycket!
alkemisten.net

2 carro:

Så häftigt! och så gott det ser ut! :P

Svar: Tack <3
alkemisten.net

3 Ajli Müller:

sååå sagolikt vackert, du är verkligen estetiskt lagd. Skulle vilja äta hela lådan!

Svar: Tusen tack!
alkemisten.net

4 Tove Larsson:

Kul idé!

5 Marie Bergman:

Så himla fint!! :)

Svar: Tusen tack!
alkemisten.net

Kommentera här: