Vegan? Nej, men olika val.


Vi äter mycket vegetariskt här hemma, men även kött och fisk och kyckling och animaliska produkter. Pga min sjukdom är det viktigt för min kropp att få i sig bra mat med mycket näring och vitaminer och även bra proteiner. Kött köper vi så lokalt det går (alltid gjort genom hela livet) och gärna grönsaker mm också. När Bondens Marknad sätter igång finns det ägg och massa annat också, och sedan finns det massor av gårdar runt omkring Umeå där det finns det mesta. Det går alltså utmärkt att göra bra val, både för hälsan och miljön, vilket jag verkligen uppskattar. Jag boostar min egna kost med pressad juice som jag gör själv på grönsaker och en mindre del frukt (80% grönsaker 20% frukt) samt kosttillskott (både vitaminer och mineraler) och har en hel del Raw food i kosten.

Äter man bra så mår man bättre, och tar man sig bara tiden så kan man hitta goda och bra recept och köpa lokalt i den mån det finns, man behöver inte äta dyrt eller tråkigt - det mesta kräver bara lite tid till research, och alla kan göra det - man kan överlag mer än man tror <3

Idag beställde jag Veganpaketet, för att testa och se om det är något vi ska fortsätta med, det låter mycket bra och jag ser verkligen fram mot det! Jag tror inte jag någonsin kommer bli rakt av vegan eller vegetarian (vegetarian har jag varit tidigare i livet och även om det gick bra så valde jag att börja äta kött igen efter nått år) men jag älskar god mat vare sig den innehåller animaliska produkter eller ej och jag tycker absolut att man ska köpa sitt kött så lokalt det går och inte stödja den köttindustri där djur verkligen far illa och plågas, det går att göra mer etiska val även när det kommer till att köpa och äta kött, så varför inte försöka göra det? :)

Ser som sagt fram emot min leverans och hoppas att det kommer bli något återkommande :D





Kommentera här: