DIY - vintage träskylt, julinspirerad!


Julen kommer, sakta men säkert, närmare. Och ingen längtar mer än jag, haha! Jodå, nog är vi många som älskar julen och allt som kommer med den. En sak är julpyntandet, för mig är det mer än pyntande - det är närmast inredning, hahaha! 
Vi har ju en öppen spis numera och den kommer bli min mittpunkt, min piece de la resistance i allt julpyntande och den första "detaljen" fick bli en skylt på 70x50 cm stor, gjord av en gammal äppellåda!


(null)Jag tog en gammal äppellåda som sett bättre dagar och tog isär den. Jag fäste ihop skylten med hjälp av trälim, skruvar och brädor på baksidan - det gör inget hur det ser ut där, det är baksidan ;)

(null)Väl ihopskruvad är det dags att måla, jag valde vit färg som grund och använder Autentico.
För att föra över texten på skylten kan man skriva ut en fin text och kalkera på skylten eller använda färdiga stenciler från affär, eller göra egna. Jag gjorde egna schabloner och det tar lite tid samt är pilligt, men jag får det exakt som jag vill så det är värt det ;)
(null)


(null)
(null)

(null)Låt färgen torka innan du lyfter bort stencilen om du använder stencil, målar du efter de kalkerade linjerna med pensel behöver färgen bara torka ett kort tag så är det klart - en av fördelarna med Autentico ;)

Skylten fick ett riktigt rustikt utseende, så som jag var ute efter, och kommer göra sig fint ovanför öppna spisen! Jag kommer fota och visa hur den ser ut när jag väl börjat julpynta på riktigt, vi suger på den karamellen några dagar till ;)
(null)

Kommentera här: