Sugar Bodyscrub!

 

Idag fanns det tid till en av mina favorithobbys - att tillverka egen skönhetsvård med naturliga ingredienser!

 

Jag har gjort två olika sockerskrubbs som peelar, återfuktar och mjukgör, går att använda i ansikte och på kroppen. Och så gjorde jag några miniburkar med Sugar Lips, det är sockerskrubb för torra läppar som vårdar och tar bort döda hudceller samt gör läpparna väldigt mjuka! Och det smakar honung!

 

Du kan enkelt göra egna scrubs, börja med socker som bas (hur mycket beror på hur mycket scrubb du behöver/vill ha) och tillsätt sedan de oljor du gillar, lite i taget och rör om. Du kan tex använda olivolja, nordisk rapsolja, kokosolja osv. Konsistensen ska vara smulig och lite blöt. Det räcker egentligen så men för att höja skrubben ett snäpp brukar jag tillsätta doft i form av eteriska oljor och/eller torkade örter. Lite mica mineral ger färg och så brukar jag alltid tillsätta lite sheasmör eftersom min hud är väldigt torr. Du kan också tillsätta lite kaffesump (jo, for real!) i din scrub eller kakao!

 

Använd skrubben i duschen, låt ångan från det varma vattnet öppna upp porerna och skrubba ordentligt efter att du tvättat av dig och skölj sedan av. Huden blir otroligt mjuk och len och det känns fantastiskt! 

 

 

 

 

 
 
 
Jag gjorde egna etiketter till mina burkar, det gör det hela ännu lite mer awesome, som att ha sin egna hudvårdsserie, haha ^_^ 
 
 
 

Kommentarer:

1 Isabell Hedberg:

Men vilka fina! Blev så söta med etiketterna :D
Hoppas du får en fin kväll :)
Kram!

Svar: Tusen tack!
alkemisten.net

2 Helena:

Hej hur gör du etiketterna och tags osv...du gör så mycket som inspirerar...;-)

Svar: Hej! Jag designar dem själv i bildhanteringsprogram och printar ut på etiketterpapper och skär ut med plotter :D Blir som sagt ett snäpp roligare med egna etiketter ^_^
alkemisten.net

3 Jessica :

Kan man köpa dom? ☺

Svar: Nej tyvärr inte :D
alkemisten.net

4 Helena:

Kan man beställa etiketter av dig?? för egna burkar??

Svar: Tyvärr inte ❤️
alkemisten.net

Kommentera här: