Köpa hus!


Konstiga mattider idag pga tidig morgon och dåligt med sömn (räknas ens 3 timmar som sömn?). Idag ska vi kika på huset igen, för att det är roligt och för att få ännu mer info och skapa en bra och riktig uppfattning om det. Känns spännande! Åkt på husvisningar i ett års tid nu, börjar kännas som att det är dags att välja och köpa! 


Huspriserna i Umeå är galna. Uppåt väggarna galna. I Grubbe såg vi ett hus för 7,5 miljoner. Visserligen väldigt stort och väldigt fint, men 7,5 mille är ju helt enkelt galet. 

I övrigt ligger de flesta hus inom 2-4 mils radie från Umeå stad på 2-5 miljoner. Vill man köpa billigare blir det till att åka fler mil, då finns de för 1,5-2,5 miljoner. Det finns även områden med billigare hus, men då är man en bit från Umeå stad och oftast är det mycket att göra på huset i fråga. Kan absolut vara värt det och vara ett bra beslut! Vill man inte ha ett stort huslån för resten av livet är det helt klart ett bra alternativ.

Har man tur kanske man får hyra eller köpa sitt hus av bekanta, föräldrar, släkt, vänner etc och kan komma fram till en smart lösning med kontantinsats, men för de flesta gäller samma sak: spara ihop kontantinsats och ta lån.


Vi får se hur det blir med detta hus, kanske köper vi det, kanske kikar vi vidare.

Kommentera här: