Min Fitbit och min hypotyreos


Jag älskar min Fitbit! Införskaffade den lagom till 1 januari och gav en till Olov i födelsedagspresent.

Nu har jag så mycket bättre koll på de dagliga aktiviteterna, förr har jag i alla år bara rört på mig med promenader och träning på ett ungefär varje dag och haft halvbra koll med diverse appar (som inte alls funkat särskilt bra enligt mig). För att jag inte ska explodera i vikt pga min hypo måste jag få in x antal minuter träning och promenad per dag. Vill jag gå ned i vikt krävs minst det dubbla, oftast mer. 


Pga att Levaxin aldrig hjälpte mig under de 10 år jag haft hypotyreos har jag de senaste 5 åren (blev värre efter graviditeten) blivit mer och mer trött och sliten och utmattad. Det hjälper knappast vikten heller, jag har som mest pallat att träna såpass att jag inte exploderat totalt i vikt. För ett år sedan bytte jag till naturliga mediciner (NDT samt tillskott) och det har gett verkan! Jag har dessutom börjat ta Ashwagandha och energin kommer mer och mer! Maten har under alla år med hypotyreos varit det absolut viktigaste - rena produkter, mycket grönsaker, bra protein och vitaminer. Jag började göra egen råjuice för några år sedan och förra året investerade jag i en bättre råjuicecentrifug och har ökat intaget av råjuice - det hjälper massa! 


Olov kom hem på rast idag och tog Vilde till Leos Lekland så jag har hunnit 30 min träningspass och 50 minuter pulshöjande promenad, det är lite mer än vad jag vanligtvis gör och det känns skönt att äntligen klara av det och inte ha helt slut på energi efteråt. Jag har fortfarande dåliga dagar med total utmattning och onda leder, men de är betydligt färre än någonsin! 
(null)


Kommentera här: