Ren luft = Viktigt!

Jag sover väldigt dåligt i omgångar, har alltid gjort hela mitt liv och det är något som påverkar min vardag - mycket! Utan en god natts sömn blir man lätt energitömd, koncentrationen brister och kroppen överlag tycker inte om det. Mitt kontor är i samma rum som mitt sovrum just nu, inte så optimalt kanske men det är så vi måste ha det tills vi köper hus och får det lite större (gissa om jag längtar, haha!). Alla kablar och maskiner drar till sig damm och jag måste på riktigt damma kontoret varje dag för att det inte ska bli på tok för dammigt! 
 
Förut hade jag alltid dörren stängd in till kontoret/sovrummet och kände under en lång tid att luften inte var helt ok där inne, det påverkade utan tvekan min sömn. Jag började vädra i rummet genom att öppna balkongdörren och släppa in frisk luft och efter ett tag kom jag på att det nog vore bättre om jag lät sovrumsdörren stå öppen så att ventilationssystemet i hela lägenheten kunde arbeta ihop, det räckte liksom inte med den ventilation vi har i sovrummet. Och ja, det har blivit bättre men det finns mycket att önska!
 
Jag har börjat tänka mer och mer på det här med att ha bra ventilationssystem där man faktiskt bor och lever och nu när vi går i hustankar så känns det än mer viktigt, det är ju något vi faktiskt kan påverka själva om vi vill ändra det i huset vi köper och uppdatera till ett modernare ventilationssystem ifall det behövs.
 
Jag har kikat igenom och såklart nördat ned mig lite i ämnet, haha, det blir alltid så! Och hittat en sida med bra och moderna lösningar, kika in själv om du vill veta mer: https://www.soliduct.se
 
Lite fakta som står på deras sida: "Varje dygn andas en vuxen människa 25000 liter luft och den väger ca 30kg. Vi andas för att vi behöver syret men vi får även i oss onyttiga ämnen genom luften. Vi är själva en del av problemet då vi förorenar luften med allt ifrån matlagning, parfymer, rengöringsmedel, möbler samt byggmaterial. Har man dessutom ett dåligt ventilationssystem så ger vår utandningsluft ifrån sig koldioxid som leder till huvudvärk och illamående."
 
Nått att tänka på ;)


(null)


Kommentera här: