Arbeta med blommor


En fin sak med mitt jobb är att jag får arbeta med växter och blommor. Har idag plockat och tagit in lite olika sorter som sedan sorteras. 

En del pressas andra konserveras med värme eller på annat sätt, det är olika beroende på hur växten är uppbyggd, enzymer och färg etc. En väldigt rogivande del av arbetet och något som verkligen var behövligt idag.

Dessa kommer bli smycken i framtiden :)(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentarer:

1 pia:

Kan du inte visa hur man kan göra. Har köpt dina smycken men är sugen på att göra ett smycke till en jag känner med blommor från ett mycket speciellt ställe. (gravplats)

Svar: Det är svårt att visa i ett inlägg, det är år av arbete eftersom man måste lära sig en hel del om florans uppbyggnad, enzymer, konserveringsteknik och mycket mer. Sedan om att bygga formar - material och negativ men även temp mm. Sen om själv resinet, vilka blandningar som är bäst för vad (växter för en viss del, päls för en viss del osv osv) samt slipning och polering, hur man fäster smyckesdelar mm. Men jag tar emot specialbeställningar om du är intresserad, maila i så fall till; info@twiganddot.se
alkemisten.net

Kommentera här: