Decoupage - hur gör man?

Klicka på bilderna för att få reda på inköpsställe, funkar både på dator och mobil. Klicka på saken du vill köpa, finns ingen länk på bilden så kolla på de andra bilderna :)
 
En liten "how-to" med decoupage!
 
På ett gjutet gipshjärta, delade en servett tills den blev så tunn som det går, klippte ut det jag ville ha på hjärtat, penslade på ett tunt lager lim, la på servettutklippet, penslade ett tunt lager lim till - klart!
Jag penslade dock på ett lager till efter att det andra lagret torkat, såg ut som det behövdes.
Och jag önskar kameran kunde återge hur de ser ut i verkligheten, det ser ännu lite bättre ut :)
 
 
 
På gipsljuslycktor jag gjutit själv (även gjort gjutformen i latex själv).
 
 
 
Tekniken fungerar på nästan vilket material som helst - prova dig fram! Lacka med klarlack om du vill få mer glans och/eller föremålet behöver en skyddande yta :)
 
Lycka till och ha så kul! 

Kommentarer:

1 Sanna :

Helt underbart :) älskar sådant pyssel, vill gärna prova det här. Vad använder du för lim ?!

Svar: Finns ett inlägg som heter Vad behöver man? någonstanns i bloggen under kategorin Cici fixar :D
Jag använder själv olika decoupagelim för olika underlag, vet att folk gjort själva av 50% trälim och 50% vatten de blandat, men aldrig testat det själv.
Cici

2 Elisabeth Källman:

Hej
vilka super fina ljus lyktor du gjort,har du gjort formen själv?
har du en aning om det går att få tag på en sån form? dom flesta som säljs är väldigt spetsiga o det är inte riktigt min smak.. älskar formen på dina ;)
tacksam för svar
/Elisabeth

Svar: Hej! Jag gör mest alla mina former själv i latex, här kan du läsa hur: http://dirtyblonde.blogg.se/2013/august/hur-man-gor-en-latexform-2.html
Och om du kikar igenom kategorin "Cici fixar" finns det fler exempel :)
Cici

3 Elisabeth:

Hej igen ;)
vad jag kan läsa mig till så har du många järn i elden men känner ändå att jag vill fråga om det finns en möjlighet att få köpa 2 st av dig? (som är högst på fotot) behöver inte vara dekorerad.. bara älskar formen på den.. ;) skulle vara såå fint på bordet till jul,
Mvh Elisabeth

Svar: Hej! Jag hade mer än gärna sålt åt dig, men jag kommer nog tyvärr inte ha någon tid på ett tag, har redan beställningar som hopar sig på allt möjligt :-/ Kolla gjutformar på tradera, där kan det finnas liknande :D gjutformar i latex ;)
Cici

4 Cecilia Ström:

Halloj =D..Vill bara säga att :Du är så himla bäst,tar dej tid att visa hur sakerna görs,för en annan som är typ SUPER NY, är det GULD värt..Tack snälla/ Cissi

Svar: Åh, tusen tack för så snälla ord!! :)
Cici

5 Britt Inger :

Hej! Vill först tacka för den superfina bloggen du har.
Vad jag undrar över är om du bara limmar/lackar över själva figuren som du ska göra decoupage eller om du limmar också lite utanför kanten ?
Jag får inte riktigt till det så att de ser slät ut men det kanske det gör sedan det har torkat.
Om du ska göra decoupage på en färgad bakgrund tar du då en servett med en mörkare bakgrund.
Ursäkta alla dessa frågor .
Ha en bra kväll.

Svar: Hej, och tack!
Förstår inte riktigt hur du menar med kanten? För att få det slätt använder du en mjuk pensel och inte för lite lim, och övar övar övar :D
På mörkare bakgrunder får man testa sig fram, lägg servetten mot ytan och se hur det ser ut, man får testa helt enkelhet ;)
Cici

Kommentera här: