Decoupage på papp!

Fick hem en pappbokstav från Panduro, ett V, som i Vilde, namnet på min lilla son jag väntar ^_^
 
Eftersom skötrummet går i blå toner tillsammans med vit, gult och grönt, bestämde jag mig för att fixa till V:et med en blå bakgrund och äpplenlommor på med gröna löv.
 
För att lära dig lite mer om decoupage - använd sökrutan längst upp i bloggen, sök på Decoupage och/eller kolla igenom kategorin "Cici Fixar!".
 
Jag valde ut en fin servett och använde vanligt decoupagelim (finns i de flesta hobbyaffärer) på torrt underlag. Eftersom bokstaven är i papp använde jag inte så mycket lim i taget på penseln, det är lätt att servetten smular sig då. (hur man lagar trasig decoupage kan du läsa här)
 
Bestämde mig för att endast pryda framsidan på bokstaven och låta resten vara vitt.
 


 
I förgrunden och i bakgrunden syns pompoms samt vimplar i papper, hur Du gör dessa enkelt själv hittar du här:
 
Vimplar i papper
Fluffiga pompoms!
 

Kommentarer:

1 Kerstin Pettersson:

Hej! Du är så proffsig och gör så fina grejer. Tack för alla fina tips och idéer. Jag har limmat servetter på målade pappväskor men de blir så skrynkliga. trodde att de skulle släta ut sig när de torkat men icke. Vad gör jag för fel?

Svar: Öva :) Tyvärr är det enda svaret jag har. Riktigt decoupagelim hjälper, likaså en mindre, mjuk pensel, sminkpenslar funkar bra tex. Mjuka rörelser, och öva ;)
Cici

2 Ann Myrlund:

Hejsan!
Jag har aldrig jobbat med decoupage-teknik men har nu ett lite udda projekt på gång. När min pappa var ung tillverkade han en tevagn i trä med 2 "bordsskivor".Jag ska nu fixa till den och tänkte då använda mig av decoupage. Bordsskivorna är belagda med någon glatt skiva.Tror du att det fungerar om jag använder tidningsurklipp och gamla notblad tillsammans med riktigt decoupagelim? Det står ju alltid att det ska vara servetter. Hoppas att du kan ge mig lite tips så att jag slipper tänka om.

Svar: All sorts papper funkar :)
Cici

Kommentera här: