Jag vill inte äta misshandlade djur

Jag vill inte köpa kött från misshandlade djur. Så enkelt är det.
Jag säger inte att allt kött på affären kommer från misshandlade djur. Det gör det inte.
Men en stor del gör det. Om tex fläskfilén kostar 39,90:- så kanske du kan tänka varför? istället för faan så billigt, ikväll blire fläskfilégryta!. Om kött kostar lite och ingenting, vad tror du det beror på då?
Jag skulle kunna slänga in massvis med bilder på grisar med brutna ben i burar som endast är lika stora som deras kroppar, staplade på varandra som smörpaket på hyllan i affären, jag skulle kunna lägga upp bilder på kor som står i sitt eget piss och sin egen skit långt upp på benen, med sår på kroppen och stora, ledsna ögon, eller på kycklingar som har förfrysningsskador och knappt några fjädrar kvar på kroppen för att de fraktas i kalla långtradare utan skydd eller värme, som ett gäng däck ovanpå varandra, balanserandes...
Men jag mäktar knappt själv att titta på sådana bilder, och jag tänker inte lägga upp dem här,
jag hoppas orden är målande nog.
 
Jag vill verkligen att ni ska förstå, att ni gör skillnad, ni gör faktiskt skillnad, om ni slutar köpa detta billiga misshandlade kött i butikerna och kräver att de tar in kött från våra Svenska bönder.
Du kan själv göra annat med, bojkotta köttet i butiken som inte är svenskt, leta åt lokala gårdar och köp ditt kött därifrån, det är inte svårt - det kräver bara lite ansträngning från din sida. Fråga kompisar om de vet om någon gård som säljer, leta på internet, fråga på Facebook och andra forum - jag lovar att du får många bra svar.
Och det blir inte så mycket dyrare att du verkligen inte har råd. Låt inte snåltarmen bestämma om du ska äta misshandlat kött från lidande djur. Ta några köttfria dagar i veckan - det är faktiskt bara bra för kroppen.
Köp bra fisk (eller ta ett metspö och fiska själv ;), gör goda grönsaksrätter, kolla upp Quorn och tofu, gör saker lite annorlunda och gör skillnad, idag.
 
Gården du köper kött ifrån kanske också kan leverera grönsaker och färska ägg och kanske du får mängdrabatt då, kolla möjligheterna - de är oändliga så fort du reser ändan ur soffan och försöker.
 
 
Lämna gärna en kommentar, fråga något eller skriv bara en rad :) Jag publicerar ej nedsättande kommentarer, rasistisk skit eller anonyma fegheter. Dela gärna inlägg genom att klicka på delningslänkarna Twitter och Facebook. • Kategori: Cicis livKommentarer (2)