DIY - Bath Bombs! Gör egna badbomber!

 
 
 
 
Jag älskar att ta ett långt, varmt bad, och nu när jag gör egna tvålar, hudvårds, dusch och badprodukter är det extra roligt att testa sakerna ^_^ Dessa badbomber är inte svåra att göra och du kan variera doft och färg och form hur du vill :) Jag valde att göra enkla runda samt några mini-badbomber i form av juveler till detta inlägg, framöver ska jag tillsätta torkade blommor och kanske sheasmör mm i dem :)
 
 
 
 
6-8 badbomber
Du behöver:
 
150 gram citronsyra
300 gram bikarbonat
Några droppar trollhassel
'5-10 ml doftolja/eterisk olja
Färg (mica mineralpulver eller tvålfärg)
Våg
 
 
Rör ihop bikarbonat och citronsyra, du kan röra med en sked om du vill men enklast är att använda händerna, ha gärna plasthandskar på händerna så går det lättare. Se till att det inte är några klumpar, smula sönder dem mellan fingrarna och blanda ordentligt, konsistensen ska vara som fin sand när du är klar. Droppa sedan i färg och doft. Jag delade upp min blandning i två delar och färgsatte den ena med grön mica mineralpulver och ca 4 ml av doften Green Apple, och den andra delen med muave mica mineralpulver och doften Cherry Blossoms.
 
 
 Blanda ordentligt och smula blandningen mellan fingrarna tills färg och doft fördelats jämt. Om massan inte sitter ihop, som lätt fuktig fin sand ungefär, när du klämmer ihop den i handen så droppa i några droppar trollhassel, men inte för mycket. Det beror på fuktigheten i rummet.
 
 
När massan börjar sitta ihop, ta formen du tänkt använda och fyll. Här har jag två halvor, fyller dem båda och gör ett litet "berg" på den ena, och trycker sedan ihop de båda. Du behöver inte pressa ned massan, bara trycka ned den lite lätt. Om badbomben inte håller formen så ta ur massan ur formerna och tillbaka i bunken och tillsätt ytterligare några droppar trollhassel - åter igen; inte för mycket. Försök sedan igen.
När du är nöjd med formen på badbomben så ta ur den ur din form och lägg den att torka i 24 timmar, sedan är den redo att användas :D Jag lät mina mini-bomber torka på en plastbricka och min runda bomber fick torka i en plastform där det legat julkulor innan :)
 
 
 
Resultatet blev godkänt, flera tummar upp!
En bomb räckte mer än väl till ett bad, mini-bomberna kan man ge bort som små söta presenter tex, eller ploppa i en, två stycken i badet om man inte vill ha så mycket doft :D
 
 
 
 
 
 
 
Alla ingredienser och tillbehör som behövs för att göra badbomber hittar du hos Tvålköket.se,
där finns även ett smart start-paket till just badbomber - allt du behöver i ett paket alltså, superenkelt att beställa hem och börja tillverka! 
Perfekta att göra som julklappar till någon som älskar att bada ^_^
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Sofia:

Vilka mumsiga färger :)

Svar: Tack så mycket :)
Cici

2 Anna:

Åh, vad spännande att göra egna!! :)

Svar: Väldigt roligt, och bra resultat :)
Cici

3 Ida:

Åh vad Nice! Varför har jag inte något badkar i lägenheten? ? Hmm 😊

Svar: Typiskt 😄 ;)
Cici

4 Mariam Punjani:

Åh detta måste jag testa någon gång! :)

Svar: Ja gör det, riktigt roligt :)
Cici

5 Mariam Punjani:

Åh detta måste jag testa någon gång! :)

Svar: Ja gör det, riktigt roligt :)
Cici

6 Elin:

Gud vilken rolig ide!!

Svar: Ja, det blir himla bra resultat :)
Cici

7 natalie:

åh vad roligt, detta måste jag testa!

Svar: Ja gör det :)
Cici

8 Patricia:

Vad roligt, måste också testa detta någon gång! :)

Svar: Ja gör det, så roligt :)
Cici

9 Natalie Salazar:

va coola men blir det som sånna som man köper i affärer?

Svar: Det blir exakt som sånna man köper i affärer :)
Cici

10 Malin:

Coolt! Har inte badkar i min lagenhet nu men ar sugen pa att testa och ge bort i present eller ta med nar jag bort pa hotell.

Svar: Väldigt roligt att göra och roligt att ge bort :)
Cici

11 Buffybombs UF :

Hej!
Jag och mina fem tjejkompisar driver ett så kallat UF-företag där vi ska tillverka badbomber. Vi har lite svårt att verkligen lyckas och undrar därför om du skulle vilja vara våran rådgivare? Du blir inte inblandad i företaget på något sätt utan det går ut på att vi ska kunna vända oss till dig med våra frågor. Om du är intresserad får du gärna maila mig på linnicat@hotmail.com eller till företaget på buffybombsuf@hotmail.com.
Med vänlig hälsning Linnea Söderström, inköpsansvarig på buffybombs UF

12 Carolina:

åh vad fint - det där ska jag minsann testa i veckan! jag har bara en liten fråga - vart har du fått tag på formarna som du gjort de runda badbomberna i ? 🎈

Svar: Tvålköket www.tvalkoket.se har formar och även startkit :)
Cici

13 Linda:

Man blir verkligen sugen på att testa dessa. Undrar också vart du hittat den runda formen?

Svar: Allt finns hos Tvålköket! :)
alkemisten.net

Kommentera här: