Årets balkong! Flamingo, pastell och the 50's!


Skulle vilja säga att balkongen är klar nu, men det blir det ju liksom aldrig, haha! Det finns alltid småfix att göra och små saker att köpa till. Jag har fortfarande lite saker som ska till som jag beställt men som inte kommit ännu. Men - den är klar for now, så här kommer årets balkong!

Från början såg den ut såhär;Typisk tråkig balkong alltså.
Förra året var inspirationsorden Happy, surf, färger och växter, och resultatet blev detta:

Det inlägget går att läsa här:
http://alkemisten.net/2015/august/balkongen-fore-och-efter-2.htmlI år är inspirationsorden Pastell, flamingo och The 50's :D
Började med att köpa till ett bord och en hylla för 175:- respektive 99:- från Ikea, och sen måla om allt med hjälp av Annie Sloan chalkpaint (går utmärkt att ha på saker som står utomhus, skall ej vaxas om det ska vara ute), jag blandade till färgerna själv för att få mer pastelliga färger. 

Såhär såg det ut innan:

Jag gjorde inget med golvplattorna mer än att tvätta av dem med trasa och ljummet vatten innan jag målade dem:
Samma sak med bordet; drog av ytorna med ljummet vatten och trasa och lät torka och målade sedan :)
Hyllan, som är i zink, gick väldigt enkelt att måla, räckte med ett lager färg! Jag målade även några zinkkrukor jag köpt på Ikea för 9:- st.
Eftersom färgen torkar superfort var strax allt klart och redo för att sättas ut på balkongen igen!Golvet blev riktigt bra!Slutresultatet!
Lagomt tills värmen kom också, idag är det 22 grader varmt i skuggan - nice!


Vi får se om vi sätter upp bambun i år igen, funderar på att måla den i så fall. Och det ska upp lite plåtskyltar med femtiotalsinspiration på, och möjligtvis en liten matta och fler blommor. Men jag är ändå nöjd precis som det är, min vision kom till liv!