Året som gått, hejdå 2019 och hej 2020!


2019 har varit ett år med ordentliga toppar och djupar dalar.

Vi blev gravida med Mikkel och lyckan var stor, lika stor blev oroligheten som kom i vecka 20 när de upptäckte cystor på navelsträngen då vi gjorde RUL. Resterande tid av graviditeten kantades av täta besök hos specialistmödravården, orolighet, utbrändhet och stress. Varje gång vi såg vår lille krabat på ultraljudet och varje gång han sparkade i magen stärktes hoppet och när han väl kom till världen och allt var bra var lyckan enorm!


Vi köpte ett hus och satte igång igång med mindre men tidskrävande renoveringar, ett flertal flyttlass och god hjälp från vänner och familj - den 1 juni flyttade vi in helt! Det blev fokus på lättare aktiviteter som bad, lek, växthus, odling i pallkragar och fortsatt fix av huset. 


Ett bröllop stod egentligen planerat den 1 augusti men vi bestämde tidigt på året att skjuta på det tills nästa år pga husköp och gravitet. Det var ett bra beslut ;) 


Vilde fyllde 6 år och blev storebror och började i förskoleklass, plus flytten till nytt ställe och nytt boende - ett stort år för honom på alla sätt och vis. Han har tacklat alla förändringar bra och börjat ta mer ansvar, han är en mycket kärleksfull liten kille som även skaffat sig lite attityd och stort spektrum på känsloskalan :)


Mikkel växer och blir stor, hans första månader i livet har tyvärr bestått av kolik och magproblem, nu blir han 4 månader imorgon och koliken börjar sakta släppa taget. När han har små pauser från koliken är han en superglad och gosig liten pojke som älskar att sitta och stå och att titta på saker och kommunicera med små ljud och rop! 


Företaget har växt och jag har jobbat mig igenom graviditet, utmattning och stress utan några direkta tillfällen för vila och återhämtning. Det har ju tyvärr spillt på den redan underliggande utbrändheten och stressen men på något sätt har jag tagit mig igenom året. Jag har satt upp nya mål för kommande år och har en otrolig stöttning i min älskade Olov. Utan honom hade det aldrig gått. Jag är trött men ser verkligen fram mot det nya stora steget med företaget. Man måste våga för att vinna! 


Min mamma diagnostiserades med cancer efter en väldigt, väldigt lång tids sjukdom och opererades i Umeå. Detta hände parallellt med svårigheterna i graviditeten och vi kände hela familjen att det nästan var oss övermäktigt där ett tag. Tillsammans tog vi oss igenom det och hon får förhoppningsvis fortsätta vara frisk och stark. 


Någon månad efter att Mikkel föddes blev jag svårt sjuk och inlagd på sjukhus med intravenöst antibiotika och dropp, jag hade feber på nära 41 grader i fem dagar. 

Det var otroligt skönt att bli frisk och komma hem.


Ja detta år. Vilket år. Jag ser verkligen fram mot 2020, det kommer bli ett helt fantastiskt år, starten på en ännu mer fantastisk framtid! 


Önskar er alla en god jul och ett gott nytt år! 


(null)

(null)

(null)


Kommentera här: