Vintersolståndet, YuleVintersolståndet idag, årets kortaste dag, jordens rotationsaxel lutar mest bort från solen. Winter Solstice - Yule.

Idag är en dag för reflektion, stillhet, att blicka inåt och stärka sig själv. En dag för hopp och för att så frön till nya drömmar som blir till rotade planer för kommande år. En dag att fira ljuset som sakta men säkert återvänder imorgon. Jag har ställt iordning mitt altare och mediterat över det som är viktigast för mig, satt mina drömmar som ska bli planer och rotat mina önskningar. Idag ska jag inte stressa, jag ska inte vara gnällmamman som säger "kavla upp ärmarna, städa rummet, spill inte ut maten, peta inte i näsan, tvätta händerna, borsta håret" osv - idag är jag utan det, haha!

Människor har firat vintersolstånd; Winter Solstice, i tusentals år. Dagen som markerar slutet på ett år med sin kortaste dag och längsta natt. Något som för mig genom många år känts som "nyår", en dag för allt det jag nämnt ovan. Jag gillar idag, det är en fin dag att leva på, jag tar tillvara på den och firar på mitt sätt, så som folk gjort i tusentals år.
Huset genomsyras med lugn och det är precis vad jag behöver.

Går runt och känner in julkänslan, den börjar komma äntligen. Olov har hängt julstrumporna idag, det mesta är färdigt. Tittar på våra ornament i granen, massa minnen redan efter 7 år tillsammans och traditioner vi bildat ihop som familj. Våra önskningar om framtiden, våra planer.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kommentera här: